lesinformatie

Yoga is een oefening voor lichaam en geest. Door de verschillende fysieke houdingen aan te nemen houd je de spieren sterk en soepel. Daarnaast werkt yoga ontspannend voor de geest, doordat je bewust werkt met de adem en met energie. Ook hebben sommige houdingen een direct effect op het zenuwstelsel en brengen het tot rust.

Aurora yoga biedt de volgende yogavormen aan (ga naar de rooster pagina voor tijden):
vinyasa yoga
een dynamische, soms krachtige vorm van yoga waarin houdingen elkaar in een flow opvolgen waarbij beweging en adem op elkaar afgestemd zijn
flow yoga
een dynamische vorm van yoga waarin houdingen elkaar opvolgen in een rustige flow met aandacht voor de ademhaling
gentle flow yoga
een zachte vorm van yoga waarin houdingen elkaar opvolgen in een rustige flow met aandacht voor de ademhaling
relax & renew
een verdiepende, rustige en zachte les bedoeld om je energie weer in balans te brengen na de drukte van de dag. Er wordt telkens een combinatie gemaakt van houdingen uit de yin yoga en restorative yoga, meditatie en ademhalingsoefeningen, eindigend in een extra lange ontspanning.
restorative yoga
een rustige en zachte les waarbij de houdingen worden ondersteund met props (bolsters en dekens e.d.) om nog dieper te kunnen ontspannen
yin yoga
een rustige meditatieve vorm van yoga waarin bepaalde houdingen langer worden vastgehouden, waardoor je meer op de dieper liggende weefsels en energiebanen werkt en er ruimte ontstaat voor aandacht voor de adem en meditatie tijdens de houdingen
yin flow yoga
een combinatieles van gentle flow met yin yoga
yin & yang yoga
een combinatieles van yin yoga met vinyasa yoga
do-in
Do-In zou je ook wel ‘de yoga van de oosterse geneeswijzen’ kunnen noemen. Het is een ontspannen bewegingsvorm die meer dan 2000 jaar geleden is ontstaan in het taoïstische China onder invloed van de Chinese geneeswijzen. De Do-In combineert houdingen die bekend zijn uit de yoga, met zelfacupressuur en ademhalingsoefeningen. Deze oefeningen versterken je energie en verbeteren het afweersysteem.
De yogalessen in de Aurora studio duren 1 uur en 15 minuten. Hierdoor is er ook tijd voor een wat langere meditatie of ontspanning.

aanmelden voor lessen

Met het online lesplanning systeem van Aurora yoga meld je jezelf aan- en af voor je lessen. Je kunt vanuit je account zelf lessen reserveren, lessen annuleren (tot 1,5 uur van tevoren) en je gegevens aanvullen of wijzigen. Ook kun je vanuit het systeem nieuwe lessenkaart aanschaffen door middel van iDeal betaling. Maar je mag ook in de studio contant betalen of het bedrag overmaken per bank (zie hieronder bij prijzen).

Om je lessen te reserveren klik je vanuit het rooster op de Aurora yoga website op de "reserveer les" link achter de lessen.

Je kunt het online lesrooster ook direct vinden op www.momoyoga.nl/aurorayoga

Nieuw bij Aurora yoga? Schrijf je dan eerst in: momoyoga.nl/aurorayoga/inschrijven

Lessen annuleren kan tot 1,5 uur voor aanvang van de les. Niet of te laat afgezegde lessen worden op je kaart doorberekend.

prijzen

10 lessen € 110,00 (3 maanden geldig)
20 lessen € 200,00 (6 maanden geldig)

Losse les € 15,00

5 losse lessen kaart € 60 (15 weken geldig)

Proefles € 10,00

Try out kaart 3 lessen € 25 (eenmalig, 1 maand geldig)


Betaling kan vanuit het online lesplanning systeem met iDeal, of contant in de studio, of door het bedrag over te maken naar rekeningnummer
NL15 INGB 0005 3365 93 ten name van Aurora yoga.

praktische informatie en tips

  • Je kunt vanaf ongeveer 10 minuten voor aanvang van de les de studio in (bel niet te vroeg aan, want het kan zijn dat er nog een andere les bezig is).
  • Yogamatjes en andere benodigdheden zijn in de studio aanwezig. Je mag altijd een yogamat van de studio gebruiken, maar het is (met name voor de vinyasa yoga) om hygiënische redenen prettig om een eigen yogamat te hebben. Aurora yoga verkoopt yogamatten in diverse kleuren en in verschillende kwaliteiten en prijzen.
  • Laat het de docente weten als je last hebt van fysieke klachten waar je rekening mee moet houden. Ook als je zwanger bent is het nodig bepaalde houdingen aan te passen of niet te doen, dus geef dat graag zo vroeg mogelijk door aan de docente.
  • Draag geen parfum naar de les (dat is voor de andere deelnemers aan de les meestal niet prettig).
  • Eet liever niet te kort van tevoren voor een les (en als toch, dan iets lichts).
  • Drink na de les voldoende (water of thee)
  • Luister goed naar jezelf. Respecteer de grenzen die je lichaam aangeeft.

aansprakelijkheid

Deelname aan de lessen is op eigen risico. Aurora yoga kan niet aansprakelijk worden gesteld voor schade of letsel ontstaan voor, tijdens of na de lessen.

classes

vinyasa yoga
a more energetic and by times vigorous style of yoga in which asana's are sequenced in a dynamic flow linked to the breath.
gentle flow yoga
a soft dynamic form of yoga in which the asana's (postures) are sequenced in an easy flowing pace in connection with (and with extra attention to) the breath
relax & renew
a calm and balancing combination of meditation, breathing techniques, yin yoga & restorative yoga
yin yoga
a quiet and more meditative style of yoga where postures are held longer to work on the deeper tissues and energy lines in the body. We work with extra attention to the breath and meditation in the poses.
yin flow
a combination of gentle flow with yin yoga
yin & yang yoga
a combination of yin yoga (meditative deep stretches) with vinyasa yoga (a more dynamic, or 'yang' flow)
do-in
a gentle form of exercise originating from Chinese health traditions, combining yoga postures with self-acupressure and breathwork
Classes have a duration of 75 minutes, and are carried out in Dutch, except when noted ENGLISH (but the teacher will be able to give verbal adjustments in English if needed). To see which classes are ENGLISH SPOKEN please refer to the schedule.

registration

Reserve your classes online with the Aurora yoga online schedule system www.momoyoga.nl/aurorayoga

New to Aurora yoga? Sign up first to be able to register for your classes: momoyoga.nl/aurorayoga/inschrijven

prices

10 classes (3 month limit) € 110,00
20 classes (6 month limit) € 200,00

Single class € 15,00

5 Single classes package (15 weeks limit) € 60,00

Try Out class € 10,00

Try Out card 3 classes (one time offer, 1 month limit) € 25,00

Payments can be made either through the online schedule system with iDeal, in cash at the studio, or by banktransfer to accountnumber NL15 INGB 0005 3365 93, Aurora yoga, Leiden
Stacks Image 145
Stacks Image 7
 
Stacks Image 1114
Stacks Image 1119